Bitcoin nousee, Coinbase laskee: Pörssihäiriöt ja kauppiaiden suuttumus

Coinbase on kärsinyt useita katkoksia maaliskuun jälkeen, usein samaan aikaan epävakaiden Bitcoin-kaupankäyntipäivien kanssa.

Coinbasella näyttää olevan kapasiteettiongelma

Käyttäjät ovat vuosien ajan huomauttaneet, että kun Bitcoin Pro ja muut salausvarat ovat erityisen epävakaita, vaihto menee joskus offline-tilaan ilman varoitusta. Nämä seisokit voivat estää asiakkaita ostamasta tai myymästä salausvälineitään, ja kauppiaat suhtautuvat niihin yleensä kielteisesti .

Maaliskuun ja marraskuun välisenä aikana vaihdossa todettiin yhdeksän erilaista ongelmaa, jotka johtivat erityyppisiin häiriöihin tai yhteysongelmiin, vaikka suorat asiakasvaikutukset ovat joissakin tapauksissa hieman epäselviä. Näennäisesti näennäisesti niiden vakavuusaste vaihtelee. Coinbasen sellaisina aikoina lähettämä tärkein tilapäivitys on: „Coinbase.comilla on yhteysongelmia.“

Neljä näistä tapauksista osui samaan aikaan epävakaan Bitcoin-hintatoiminnan kanssa TradingView.comin 30 minuutin hintakynttilöiden mukaan.

Coinbase ilmoitti 29. huhtikuuta yhteysongelmista. Myöhemmin lähetetyssä tilapäivityksessä Coinbase.com näytti kärsineen ongelmista kyseisenä päivänä klo 10.00–12.30 PDT. Bitcoinin hinta nousi 4,54% tuona aikaikkunana. Cointelegraph kertoi aiemmin alustan vaikeuksista, jotka nähtiin sinä päivänä.

Coinbase ilmoitti 9. toukokuuta yleisölle toisesta ongelmasta ja totesi jälleen: „Coinbase.comilla on yhteysongelmia.“ Tällä kertaa Bitcoinin hinta nousi 15,26% välillä 17.00–18.00 PDT – vaikeusajan osoittava aikaikkuna tilan perusteella, joka sisälsi myös useita päiviä myöhemmin julkaistut lisätiedot.

Kolmas tapaus, joka korreloi merkittävän Bitcoin-hintatoiminnan kanssa, tapahtui 1. kesäkuuta, kun Coinbase ilmoitti jälleen yleisölle yhteysongelmista. Tämä tapaus vaikutti näennäisesti vaikuttaneen käyttäjiin jossain määrin kello 16.00–17.00 PDT: n aikana, jolloin Bitcoinin hinta nousi 6,94%. Tämän tapahtuman jälkeisinä päivinä jotkut Coinbase-asiakkaat lähtivät alustalta Bitcoinin nostojen perusteella ja Cointelegraph ilmoitti 9. kesäkuuta.

Coinbase kärsi myös uudesta yhteysongelmasta 28. heinäkuuta klo 2.00–4.30 PDT, jonka aikana Bitcoin muutti hintaa 3.82%

Kaikki Coinbasen kysymykset eivät ole kuitenkaan sattuneet suurten BTC-hintojen vaihtopäivien kanssa. Coinbase ilmoitti yleisölle ongelmista 16. marraskuuta ja totesi : „Verkkosivustoja ja mobiilisovelluksia ei ladata.“ Bitcoin muutti vain noin 1,72% hinnasta ilmoitetun ongelman aikaikkunan aikana, vaikka se riitti aiheuttamaan enemmän suuttumusta kauppayhteisössä. Yhteysongelmia ilmeni myös 28. toukokuuta , 17. heinäkuuta , 18. elokuuta ja 11. marraskuuta , jolloin Bitcoin liikkui alle 3% hinnassa jokaisen tapahtuman aikana.